Friday 13 January 2012

Zebra


Today I wanna tell about the Zebra Cake. I bake it every year on my father`s birthday as he really likes it. It is called "Zebra" `cause when you cut it you see the stripes of two types of dough: plain and chocolate. And in the end I cover it with chocolate fudge.

Сегодня я расскажу о пироге под названием "Зебра". Каждый год я пеку его на день рождения папы, т.к. он его очень нравится. Назван он так, потому что внутри он напоминает зебру, тесто "полосатое" из-за того,что мы смешиваем обыкновенное тесто с шоколадным. И сверху я покрываю его шоколадной помадкой.


Speaking of the recipe, in case if you want to cook it. You`ll need:             Вам понадобится для приготовления:
4 eggs                                                                                                         4 яйца                                      
1 cup sour cream                                                                                        стакан сметаны
1 cup sugar                                                                                                 стакан сахара
1 teaspoon soda                                                                                         ч.ложка соды
100 gr dairy butter (melt)                                                                          100 гр растопленного масла
1 1/2 cup flour                                                                                            1.5 стакана муки

Just mix all the ingredients. And the next step is separating the dough into two equal parts. It is liquid so pour the part of this dough into another bowl and add 3 teaspoons of  cocoa powder.
Then take a round cake pan. It would be better if you spread the butter over the cake pan and flour it. It will prevent the cake from burning.

Просто смешайте все ингридиенты. Далее разделите тесто на 2 равные части. Тесто жидкое,поэтому просто перелейте его в другую миску и добавте 3 ч. ложки какао.
Дальше возьмите круглую форму для выпечки. Лучше смажьте её маслом и посыпте мукой!Это защитит пирог от пригорания и прилипания.



Now you have two bowls with plain and chocolate dough. Take a big spoon, may be a soup ladle, and add the dough by term from one bowl and the other one into the cake pan.
That`s it, put it in the oven.

Теперь, у вас 2 миски с двумя видами теста. Возьмите большую ложку,можно половник, и по очереди, наливайте то одно тесто, то другое в форму для выпекания.
И всё, ставте в духовку.



And as for chocolate fudge:                                                          Для помадки:
4 tablespoons milk                                                                     4 ст.ложки молока
100gr sour cream                                                                      100 гр сметаны
4 teaspoons  cocoa powder                                                       4 ч. ложки какао порошка
1/2 cup sugar                                                                             полстакана сахара


Mix all the ingredients in a saucepan and put it on a cooker. Let it boil a little bit.


Смешайте ингредиенты и поставьте на огонь. Дайте массе покипеть немного.


When the cake is ready, cover the HOT cake with the fudge.Bon Appétit!)

После того,как пирог приготовится, покройте его помадкой, пока он горячий! Bon Appétit!)



3 comments:

  1. mmm it looks great!!
    i follow u!
    hug from Barcelona

    www.themidniteblues.blogspot.com

    follow each other?

    ReplyDelete
  2. This looks delicious - I would love to eat a piece right now!
    http://missbbobochic.blogspot.com/

    ReplyDelete